Kućni red

Iskusi moć kvalitetnog i aktivnog odmora

Kućni red

KUĆA ZA ODMOR „Vila Zora“

Stefani Jadro Štefančić
Senjsko 34 A, Vrbovsko
OIB: 48237521371
info@zorahouse.com
+ 385 92 2232698

Dragi gosti,

Da bi Vam osigurali ugodan boravak i otklonili moguće nesporazume ljubazno Vas molimo da se upoznate s kućnim redom.

Prilikom potvrde rezervacije podrazumijeva se da ste s njime upoznati i suglasni te da ćete ga se u potpunosti pridržavati. 

Nepridržavanje kućnog reda može rezultirati otkazom rezervacije te naplatom pune cijene boravka bez obzira na raniji prisilni odlazak. Pridržavanje Kućnog reda je nešto što se očekuje od svakog gosta. 

Vila Zora House ne ugošćuje proslave djevojačkih i momačkih večeri.

Troškovi prije boravka

Troškove najma smještaja plaćate prije dolaska uplatom na žiro račun ili osobno domaćinu po dolasku u smještaj. Plaćanje se vrši u kunama ili eurima (prema srednjem tečaju HNB na dan dolaska), prema važećem i ovjerenom cjeniku usluga za tekuću godinu koji je istaknut u smještajnoj jedinici.

Održavanje čistoće i higijene kuće

U cijenu su uključeni ručnici, posteljina, kuhinjske krpe, toaletni papir, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje i pranje posuđa. Posteljina se mijenja kod svake smjene gostiju, a gostima koji ostaju više dana na zahtjev se vrši zamjena posteljine. Gost na raspolaganju ima jedan veliki i mali ručnik. Dostatna količina ručnika nalazi se u sobi gosta u sklopu smještajne jedinice.

Upotrijebljeni ručnici se ostavljaju u posebnoj košari da bi ih domaćin mogao dati na pranje. U vrijeme korištenja kuće za odmor dužni ste sami održavati higijenu i čistoću te odlagati kućni otpad na određeno mjesto u spremnik za otpad koji se nalazi ispred kuće za odmor. Spremnik za odlaganje otpada nalazi se u kuhinji. Domaćin nije obavezan čistiti i pospremati, osim na zahtjev gosta kao dodatnu uslugu.

Molimo goste da čuvaju okoliš, da čuvaju iznajmljenu smještajnu jedinicu i odnose se obzirno prema namještaju i opremi u interijeru i eksterijeru kuće. Zabranjeno je po dvorištu i okolišu bacati smeće te opuške od cigareta.

Ulazak domaćina u kuću

Domaćin nema pravo bez najave i dopuštenja ili u odsutnosti gosta ulaziti u iznajmljenu kuću za odmor, niti dirati i koristiti osobnu imovinu gosta. Domaćin može ući u objekt bez prisutnosti gosta samo u slučajevima kada ima opravdanu sumnju da objektu ili imovini gosta prijeti opasnost te kada opravdano sumnja na grubo kršenje pravila kućnog reda. O svom ulasku vlasnik je dužan izvijestiti goste u prvom sljedećem kontaktu. U slučaju opravdane sumnje domaćina da je bila napravljena šteta i kada opravdano sumnja na kršenje pravila kućnog reda, gosti su obavezni omogućiti mu ulazak u smještajnu jedinicu radi provjere.

Informacije i pomoć gostu

Domaćin vam stoji na usluzi tijekom Vašeg boravka za sve informacije i pomoć koju trebate. Domaćin nije obavezan niti odgovoran za organiziranje slobodnog vremena i animaciju gosta.

Imovina gosta

Umoljavaju se gosti da vode brigu o svojim stvarima i dragocjenostima ostavljenim u smještajnoj jedinici jer domaćin ne odgovara za njihov eventualni nestanak. Domaćin će učiniti sve u njegovoj mogućnosti da istu zaštiti i upozori gosta o mogućim opasnostima. Također, ne ostavljajte vrijedne stvari u automobilima.

Sigurnost kuće

U kuću nije dopušteno unositi oružje, lako zapaljive i eksplozivne tvari i tvari s jakim ili neugodnim mirisom. Nadalje, u kuću nije dozvoljeno unositi električna trošila za koja niste dobili suglasnost domaćina. Utrošak el. energije koji je u cijeni smještaja ne predviđa neuobičajene dodatne aparate na struju, te će se za svako trošilo pronađeno u stanu naplatiti dodatni troškovi el. energije razmjerni potrošnji, bez obzira jesu li upotrebljavani ili ne. Ovo se pravilo ne odnosi na električna trošila za osobnu njegu (brijači aparati, sušilo za kosu). Kada izlazite van kuće, molimo da isključite električna trošila (osim eventualno jednog rasvjetnog tijela), da zatvorite slavine, zatvorite prozore i zaključate vrata. Dvorište i okoliš kuće za odmor „Vila Zora“ su pod videonadzorom radi sigurnosti gosta i zaštite njegove imovine.

Noćni mir

Velika buka i galama nisu poželjni na terasi, dvorištu i vrtu u vremenu od 23,00 do 07,00. Ne pridržavanja omogućava domaćinu da Vam uskrati boravak na Vašu štetu, kao da ste sami donijeli tu odluku. Osim što se apelira na primjereno ponašanje odraslih, molimo pripazite i na ponašanje djece prilikom igre, a posebno na stvaranje propuha i lupanje vratima. Malu djecu ne ostavljajte bez nadzora odraslih osoba.

Glazba

Uz suglasnost domaćina dozvoljeno je angažirati živu muziku.

Dovođenje neprijavljenih osoba

Osobama koje nisu gosti iznajmljenog smještaja nije dozvoljen dolazak, noćenje ili cjelodnevni boravak kao niti korištenje inventara bez dopuštenja domaćina. Ukoliko budu pronađene osobe koje nisu registrirane ili nisu najavljene domaćin ima puno pravo otkaza smještaja svim gostima.

Naknada štete domaćinu

Gost koji namjerno ili nehotice počini kvar ili štetu na imovini morat će domaćinu nadoknaditi puni iznos nastale štete. Nije dozvoljeno udaljavanje pokućstva i uređaja bez posebne dozvole. Molimo za odgovorno ponašanje i rukovanje. Na dan odlaska gost je obavezan osobno pozvati domaćina da uz njegovo prisustvo pregleda korišteni objekt i kućne aparate kako bi dokazao da nije počinio štetu. Eventualnu štetu dužni ste nadoknaditi na licu mjesta. Tek tada gost ima pravo napustiti smještaj. Sva počinjena šteta koja po odlasku nije prijavljena potraživat će se naknadno od gosta sudskim putem.

Kvar na opremi ili uređaju

U slučaju kvara na opremi ili uređajima u sklopu smještajne jedinice, molimo vas da odmah obavijestite vlasnika koji će se kvar nastojati ukloniti u najkraćem mogućem roku.

Premještanje i iznošenje namještaja

Nije dopušteno premještati namještaj unutar smještajne jedinice ili iznositi nikakav inventar i opremu (ručnike, plahte, pokrivače namijenjene za kuću i sl.), stolove i stolice iz dnevnog boravka na terasu ili vrt te se upozoravaju gosti da ih ne izlažu suncu i kiši.

Dolazak i odlazak

Smještajna jedinica je na raspolaganju od 16:00 sati na dan dolaska do 11:00 sati na dan odlaska.

Ljubazno Vas molimo da na dan odlaska napustite smještaj do 11 sati kako bi on bio očišćen i pripremljen za druge goste koji dolaze nakon Vas i imaju pravo ulaska od 16:00 sati. Zadržavanje u kući nakon 11 sati bezuvjetno povlači plaćanje još 50 % dnevne cijene bez mogućnosti daljnjeg boravka u smještajnoj jedinici. Ključevi se moraju vratiti po isteku boravka. Ukoliko je to moguće domaćin može dozvoliti i raniji ulazak odnosno dulji boravak u objektu, ali sve isključivo po njegovoj odluci. Objekt kojeg ste unajmili obavezni ste ostaviti u stanju kakvog ste ga i zatekli na dolasku – čistog, urednog i neoštećenog. Ukoliko vlasnik i domaćin utvrdi da gost nije spreman postupiti po navedenom, naknada za čišćenje iznosi 500 kuna.

Ukoliko se ukaže potreba za produljenjem boravka do 18:00 na dan odlaska i ako je termin slobodan naknada za produženi boravak iznosi 700 kuna.

Nepridržavanje kućnog reda

Gostu koji se ne pridržava kućnog reda i osnovnih pravila ponašanja te remeti mir, bezuvjetno će se otkazati smještaj bez povrata novca, a sve u svrhu zaštite imovine te sprečavanja radnji koje bi mogle imati kao posljedicu fizičku povredu gostiju zbog nepoštivanja kućnog reda i osnovnih pravila ponašanja u kući. U slučaju otkaza smještaja od strane domaćina zbog povrede pravila kućnog reda gostu će biti naplaćen cjelokupni iznos rezerviranog razdoblja, bez obzira na kraći boravak.

Pušenje

U kući NIJE dozvoljeno pušenje, dozvoljeno je paljenje svijeća, ali iz sigurnosnih razloga molimo na krajnji OPREZ. Svim pušačima predlažemo da za pušenje koriste terasu pod nadstrešnicom uz upotrebu pepeljara, koje su dostupne na za to predviđenom mjestu. Svakako uzmite u obzir moguće opasnosti od požara. Molimo da opuške ne bacate po vrtu i dvorištu.

Loženje vatre

Nije dozvoljeno loženje vatre izvan za to određenih mjesta. Vatra se može ložiti u kaminu dnevnog boravka i u vanjskom roštilju. Pozivamo na poseban oprez prilikom korištena kamina u dnevnom boravku te pri korištenju vanjskog roštilja. Provjerite da je vatra ugašena prilikom napuštanja kuće i ne ostavljajte ložište bez nadzora.

Otkaz boravka od strane domaćina

U slučaju otkaza smještaja od strane domaćina zbog povrede pravila kućnog reda gostu će biti naplaćen cjelokupni iznos rezerviranog razdoblja, bez obzira na kraći boravak.

Prekid boravka od strane gosta

Ukoliko prekinete Vaš ugovoreni boravak ranije od ugovorenog ili rezerviranog termina, dužni ste platiti boravak u punoj ugovorenoj cijeni.

Vrijeme plaćanja cijene smještaja

Cijena boravka u kući za odmor za cijelo ugovoreno razdoblje naplaćuje se prije početka uporabe istih po javno istaknutom i važećem cjeniku. Cijena uključuje: smještaj, opskrbu hladnom i toplom vodom, električnom strujom, mijenjanje rublja i sitnog inventara, grijanje, parkirna mjesta, prostor za dodatnu opremu prema prethodnom dogovoru (čuvanje bicikala, dječjih kolica i slično). Iznajmljivač je obvezan „napisati i izdati račun“ za pruženu uslugu kako je to zakonom propisano. Cijena boravka se naplaćuje uplatom na žiro račun prije dolaska ili osobno prilikom dolaska domaćinu.

Upoznavanje s kućnim redom i eventualni sporovi

Početkom korištenja smještaja podrazumijeva se da je gost upoznat s kućnim redom i da pristaje na ovdje istaknute obaveze i uvjete. Svi sporovi nastojat će se riješiti mirnim putem. U slučaju spora, mjesno je nadležan Općinski sud u Rijeci.

Pohvale i kritike

Sve pohvale i pritužbe molimo šaljite na mail

POČETKOM BORAVKA U KUĆI GOST PRIHVAĆA SVE UVJETE IZ “KUĆNOG REDA” I PRAVILA PONAŠANJA U KUĆI

Hvala što ste nam poklonili svoje povjerenje.

Uživajte u svježem zraku, cvrkutu ptica, pogledu, odmorite dušu i želimo Vam ugodan boravak!