Pravila privatnosti

Iskusi moć kvalitetnog i aktivnog odmora

Pravila privatnosti

Uvod
Zorahouse.com poštuje vašu privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka. Prikupljanje, korištenje i obrada vaših osobnih podataka provodi se u skladu sa ovim Pravilima privatnosti te primjenjivim zakonskim odredbama, uključujući i Uredbu (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podatka i Zakon o provedbi opće
uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Molimo Vas da pažljivo pročitate naša pravila privatnosti kako biste shvatili naše postupke koji se tiču vaših osobnih podataka, kao i vaša prava koja proizlaze iz primjene Opće uredbe o zaštiti podataka. Koristeći web stranicu zorahouse.com ujedno prihvaćate naša pravila privatnosti te našu politiku kolačića (eng. Cookie).

Osobni podaci
Prema Uredbi, osobni podaci su jedan ili skup podataka koji nedvosmisleno ukazuje na točno određenog pojedinca te utvrđuju ili omogućavaju utvrđivanje njegovog identiteta. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi osobnim podacima izravno ili neizravno naziva se „ispitanik“.

Prikupljanje podataka
Zorahouse.com prikuplja isključivo osobne podatke koje ste upisali svojom voljom, putem dostupnog web obrasca prilikom naručivanja. Neke podatke prikupljamo automatski – koristeći web kolačiće (cookies) o čemu možete više pročitati u odjeljku Cookies. Zorahouse.com vaše podatke ne prodaje niti ih dijeli, ali je moguće da se slučajno desi da informacije o vama budu sadržane u podacima koje je zorahouse.com pribavila od trećih strana u ime komunikacije sa klijentima.

Obrada podataka
Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) obrada je definirana kao svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Svrha i uvid
Zorahouse.com prikuplja vaše osobne podate kako bi u slučaju potrebe stupila u kontakt s vama,
razmijenjivala informacije i slala obavijesti za koje zorahouse.com smatra da bi vam mogle biti važne, zanimljive i korisne ili koje temeljem ugovora i zakona trebate dobiti.

Zorahouse.com može, s vremena na vrijeme, koristiti te podatke da identificira svoje posjetitelje na web stranici i da takve podatke koristi u svrhu boljeg razumijevanja ponašanja posjetitelja na web stranici.

Web kolačići (Cookies)
Stranice zorahouse.com koriste web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju služe boljem funkcioniranju stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
Brisanje web kolačića moguće je kroz postavke vašeg pretraživača te se za više informacija kako ih obrisati obratite proizvođaču pretraživača.

Kolačići postavljeni na ovoj internetskoj stranici
Funkcijski kolačići prve strane
SessionId i Korisnik kolačići čuvaju stanje sesije posjetitelja na zahtjevima stranice. Primjerice, pamti se stanje košarice kupnje za vrijeme trajanja posjete stranici. Ove kolačiće kreira naša internetska
stranica i jedino se ona koristi njime. Kolačić se uklanja po zatvaranju internetskog preglednika. Ako korisnik odbije kolačić, upotreba košarice za kupnju može biti nefunkcionalna.
Slijedeći kolačići su isključivo funkcionalnog karaktera te ih web stranica koristi kako bi zapamtila preference
korisnika:
• Sortiranje artikla (Sort)
• Prikaz artikla (IzgledTabeleArtikala)
• Broj artikla po stranici (ItemsPerPage)
Slijedeći kolačići služe za poboljšanje korisničkog iskustva prilikom kreiranja narudžbi te da se polja forme ne
moraju ponovno popunjavati kod slijedećeg posjeta stanici:
• Podaci obrasca narudžbe (Narudžba_)
• Podaci obrasca adrese dostave (Adresa_)
• Podaci za login (LoginIme, LoginPrezime)

Analitički kolačići trećih strana
Analitički kolačići prikupljaju podatke o tome kako posjetitelji koriste stranicu kako bi treće strane mogle napraviti analizu s ciljem povećanja funkcionalnosti i stvaranja sadržaja koji će najbolje zadovoljiti potrebe korisnika za informacijama. Koristimo se uslugama Google Analyticsa.
_gat i _gid kolačići uklanjaju se po zatvaranju internetskog preglednika, dok kolačić _ga ostaje pohranjen na uređaju i ne briše, odnosno ne ističe automatski.
Ako želite onemogućiti da Vam navedeni servis sprema kolačić možete to učiniti prema uputama na sljedećoj internetskoj stranici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Oglašivački kolačići trećih strana
Koristimo se uslugama trećih strana kako bismo objavili oglase koji se temelje na interesima korisnika koji su prethodno posjetili stranicu zorahouse.com, a koji se utvrđuju temeljem njihovog internetskog pretraživanja. Ti kolačići prikupljaju demografske podatke i/ili podatke na stranicama koje su korisnici posjetili, proizvode koje su pogledali i konverzije koje su napravili kao rezultat oglašivačkih kampanja.

Primjerice, ovi kolačići koriste se kako bi se:
-utvrdio broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klikanja na oglas
-prikazali oglasi koji su prilagođeni korisnikovom demografskom profilu ili se baziraju na njihovim specifičnim interesima, uključujući tu i oglase na drugim stranicama
-na drugim stranicama prikazali oglasi vezani uz usluge koje je korisnik pregledavao na stranici
-izbjeglo ponovno prikazivanje oglasa koje su korisnici već vidjeli

Koristimo sljedeće oglašivačke kolačiće:
Pružatelj usluge: Google Adwords
Kolačići: _gads i _gac
Trajanje: uklanjaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika
Pravila privatnosti možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.google.com/intl/hr/policies/privacy/
Obrazac za pristanak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://adssettings.google.com/anonymous?
hl=hr
Pružatelj usluge: Facebook (Facebook Pixel)
Kolačići: fr, impression.php/#, tr
Trajanje: fr ostaje pohranjen na uređaju korisnika do 3 mjeseca, impression.php/# i tr kolačići uklanja se po
zatvaranju internetskog preglednika.

Pravila privatnosti možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/privacy/explanation
Obrazac za pristanak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/ads/preferences/

Pravna osnova za obradu osobnih podataka
Pravnu osnovu za prikupljanje osobnih podataka mogu činiti:
• privole koju daju posjetitelji web stranice zorahouse.com kojom dozvoljavaju prikupljanje za jasno
naznačenu svrhu,
• ugovorne obveze prema klijentima
• potrebe odgovora na marketinške upite
• zakonska obaveza.

Pravna osnova je u skladu sa odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

Privola
Poduzimanjem svjesne radnje potrebne za davanje pozitivnog odgovora na pitanje zorahouse.com o dozvoli da prikuplja i vaše osobne podatke prilikom posjeta web stranici zorahouse.com dali ste privolu za obradu vaših osobnih podataka sa ranije navedenom svrhom. zorahouse.com će obradu po privoli provoditi vodeći računa o odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka. Vašu privolu možete povući u bilo kojem trenutku slanjem elektroničke poruke odgovarajućeg sadržaja na adresu info@zorahouse.com ili slanjem dopisa na adresu koja je naznačena na našoj web stranici.

Čuvanje podataka
Zorahouse.com čuva podatke u skladu sa svim nužnim kriterijima predviđenim zakonskim propisima i Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, a podatke ne čuva izvan EU.

Obavijest o promjenama
Bilo kakve promjene u vezi naše Politike privatnosti bit će objavljene na našoj Internet stranici te na drugim mjestima prema potrebi.

Jeste li znali!?

Naš bazen je već sada na 30 stupnjeva!