Izlet u Gorskom kotaru – kajakarenje Riblje – kupalište Klanac

Iskusi moć kvalitetnog i aktivnog odmora

Kuća Zora

Iskusi moć kvalitetnog odmora

Kupanje na rijeci Kupi. Privatna plaža i Gorskom kotaru.
Kajakarenje Gorski kotar – vila Zora House

Jedne prekrasne subote u lipnju 2022. godine odlučili smo otići na izlet u dolinu Kupe na relaciji Riblje – Lesci – Klanac.

Ideja je bila da se vozimo kajakom od Riblja do kupališta Klanac, pa smo iz centra Vrbovskog krenuli s dva auta kako bi jedan pustili u Klancu, a s drugim došli do Riblja otkuda kreće naša avantura (jer nam se naravno nije dalo veslati uzvodno 😀 ).

Riblje i Klanac se nalaze u Severinu na Kupi i udaljeni su 15-tak min od Vrbovskog, odnosno od vile Zora House.

Darkova davna kupnja kajaka na napuhavanje se stvarno pokazala dobrom idejom i nakon ovog izleta ćemo ga koristiti čim čim češće jer je bilo savršeno.

Pa krenimo:

U Klancu smo pustili jedan auto i usput smo se zezali na stjeni za penjanje (Više Darko, manje ja 😀 )

S drugim autom smo išli u Riblje – pored fast food-a Miki Maus u Severinu na Kupi skrenuti desno (lijevo ako dolazite iz smjera Vrbovskog) i uz dvorac Severin na Kupi se spustite do Riblja, ima vožnje nekih 10 tak min po makadamskoj cesti.

Šetnja uz Kupu, Riblje - Lesci

U Riblju je prekrasna plaža i možete se i samo kupati ili ako voda nije topla, prošetati ovom prekrasnom šetnicom na kojoj se nalaze i postavljene kućice sa roštiljima kao i poučna staza o divljim zvijerima (više info: Carnivora dinarica – velike zvijeri u dolini Kupe)

Nizvodno smo krenuli sa ove prekrasne plaže. Naravno da smo prije toga imali problema, ali ništa što duck tape ne može riješiti 😛

Rijeka Kupa je čarobna. Odmor za dušu i tijelo. U nastavku pogledajte nekoliko slikica. Sreli smo i drage Slovence koji su uživali na supovima.. I najvažnije, naša slatka Tarica je također uživala 🙂

I za kraj, nakon napornog veslanja (Darkovog 😀 ), a što drugo nego janjetina…

Video cijelog izleta:

Dolina Kupe – Vrbovsko – Severin na Kupi – kajakarenje, splavarenje, aktivan odmor.

Nakon savršenog dana u prirodi, zašto bi išli doma? Povedite prijatelje i obitelj i zasluženo se odmorite u vili “Zora House”